Hvem er UniRiders.com?

Vi er passionerede riders, der elsker at køre på 1 hjul. Flere af os bruger det som et alternativ til den daglige transport til og fra arbejde i byen. Det har været muligt at købe Electric Unicycles i Denmark gennem en periode, men kvalitet kan være meget svingende.  Derfor har holdet bagved UniRiders.com besluttet at købe nogle kvalitetshjul hjem til Danmark.

I første omgang kan man købe KingSong som er kendt blandt os, som det med pålidelige mærke, men rytterens sikkerhed i focus. Vi tror denne tranportform er fremtidens måde at kombinere turen til og fra arbejde på en sjov og underholdende måde.

 

Hvad er en Electric Unicycle (EUC)

Electric Unicycles, eller kort EUC, kan bruges dagligt i kombination med o­ffentlig transport, som alternativ til knallert, cyklen eller bil. EUC kan allerede nu købes i Danmark og koster mellem 5-10.000 kr for en kvalitetsmodel.

De mest populære modeller er typisk med 14-16” hjul, har tophastigheder på 20-30‑km/t og en rækkevidde på 20-50km. Mange modeller har indbygget lys og flere af dem har stoplys når der bremses.

 

Hvordan virker en Electric Unicycle

En EUC består af en elmotor, et batteri og nogle gyro-elektronik der hjælper med at holde hjulet i balance. Den navigeres ved man læner sig fremover for at køre frem og bagover for at bremse. Man skal selv holde balancen over siden på lige fod med en almindelig cykel. Man kan dreje ved at trykke foden ned i den side man vil dreje til eller ganske enkelt dreje overkroppen den vej, man gerne vil køre.

 

Hvem kan køre på en Electric Unicycle

Alle kan lære at køre EUC. Indlæringskurven er forskellige fra person til person og det tager typisk fra et par timer til 2-3 dage at lære teknikken. Når man har knækket koden, er det lige så simpelt som at køre cykel.

 

Fordele over traditionel transport:

  •          Reduktion af CO2 udledning for billister
  •          Ingen bil kø (bilerne ud af byen)
  •          Egnet i kombination med off­entlig transport
  •          Ingen parkeringsafgift
  •          Ingen udgifter til fossile brændsto­ffer
  •          Ingen tyveri på gaden
  •          Meget transportabel
  •          Giver frihed til at komme rundt
  •          Stille, bidrager ikke til larm i bybilledet.
  •          Hurtig at lade op (mindre en 2 timer for 20km)

 

Er de lovlige.

Electric Unicycles er ikke ulovlige at køre på. Det er fuldt legalt at køre EUC på privat grund og anlæg indrettet til løbehjul, rulleskøjter og skateboard. I forhold til færdsel på offentlig vej, er vi lige nu i en gråzone, hvor de ikke helt kan betragtes som lovlige på offentlig vej. Flere af vores kunder bruger dem forsvarligt i trafikken og har ikke haft problemer med ordensmagten, så længe man overholder gældende regler for cykler. Vi arbejder for at ændre dette i form af flere Electric Unicycles i brug, samt gennem foreningsarbejde i EUC Danmark hvor vi skubber til den offentlige debat og bidrager med oplysning til både Trafikministeriet og Færdselsstyrelsen så der kan lovgives på et oplyst grundlag. Derfor er det op til den enkelte at vurdere situationen, men Uniriders.com vil på ingen måde opfordre vores kunder til at bryde loven.

 

EUC Danmark – Foreningen for Electric Unicycles

Uniriders støtter EUC Danmark, hvis formål er at øge kendskabet til Electric Unicycles og arbejde målrettet for at gøre EUC lovlige i trafikken. Følg EUC Danmark på Facebook eller eucdanmark.dk og støt op om os ved at blive medlem af EUC Danmark.

Som medlem har du nem adgang til vores engagerede medlemmer som altid står til rådighed med hjælp og vejledning.